Winkel : Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Esprit ervaringen

1.76/5.00 - 17 stemmen, 112 ervaringen

Schrijf een review

Bij ons lees je ervaringen van andere gebruikers over de aankoop bij een webshop of winkel. Dit kan een klacht of een geweldige ervaring zijn. Vanaf juli 2021 is de website overgezet op een nieuw systeem. Er worden vanaf die datum ook waarderingen gevraagd over de service, het bestelproces, de levering en de prijs van Esprit. LET OP Alle reviews zijn persoonlijke ervaringen, sommigen nog geschreven in de emotie van de aankoop, andere zijn weloverwogen. Hou er rekening mee dat in het algemeen mensen met een slechte ervaring met Esprit eerder een review schrijven dan kopers met een fijne ervaring.

Reviews komen NIET tot stand op uitnodiging van Esprit na een aankoop. Bezoekers schrijven de ervaring op eigen initiatief!

Deel zelf je ervaring met Esprit

Schrijf GEEN woorden in hoofdletters en blijf beleefd! Ongepaste reviews worden verwijderd.

1/5.00 Geplaatst: 24.06.2021

geen bestelling , wel afschrijving door fout

Nu al meer dan 1 week geleden . Ik wilde een bestelling plaatsen. Betaling via ideal. Alles doorgevoerd. Maar foutmelding. Nu kunnen ze geen bestelling vinden., maar het bedrag is wel afgeschreven. Meerdere keren gebeld, onderzoek ingesteld en nu al weer 3 dagen verder je moet heel veel geduld hebben. Toch schandalig dat ik door een fout van hun nu al anderhalve week op mijn geld wacht. Hele slechte service.

Geplaatst: 24.03.2021

In a nutshell: the products I ordered nearly four months ago have never been delivered nor I got my money back. The costumer service is very unfriendly and unhelpful. Esprit will definitely not see me again.

Geplaatst: 18.02.2021

Waardeloze site en klantenservice. Gisteren wilde ik een trui bestellen. Bij het afrekenen haalde Esprit de trui uit de winkelmand en kon ik de trui niet bestellen. Wat schetst mijn verbazing: de dag erna krijg ik een mail dat ik de bestelling nog moet afronden. De klantenservice gebeld. De vrouw aan de lijn zei dat ik het niet goed gezien had en later dat het technische fout was. Wat soms gebeurde en niet opgelost kan worden. Ze wilde niet verder in discussie en beschuldigde mij van schelden, hetgeen ik niet deed. Niet geschikt voor deze baan. Ik was een fan van Esprit. Na deze ervaring niet meer.

Geplaatst: 14.12.2020

Ik was een vaste klant van Esprit maar ben nu erg teleurgesteld. Er was een korting van 30% en had daardoor 2 bestellingen kort na elkaar geplaatst. Alle gewenste artikelen waren niet voorradig bij mijn eerste bestelling. Na het passen heb ik artikels uit de 2 bestellingen in één doos teruggestuurd, maar ze hebben zogezegd maar één van beide retours ontvangen. Dit is onmogelijk aangezien ze in dezelfde doos zaten. Ik heb gebeld, gechat en gemaild, maar kreeg geen reactie, alleen een aanmaning. Na lang aandringen kreeg ik een reactie ;Ik moet de geretourneerde trui betalen! Nooit bestel ik nog bij esprit.

Geplaatst: 02.09.2020

Esprit stuurt mij betalingsherinneringen voor artikel die ik retour had gestuurd, met bewijs en track en trace. Ze hebben de retour al ontvangen volgens de track en trace, Per e-mail krijg ik standaard bericht dat ze begrijpen dat niet iedereen op tijd naar de postkantoor kan daarom hadden ze retourtermijn tot 100 dagen. En dat ik eerst toch moet betalen en later als mijn retour verwerkt wordt krijg ik mijn geld terug. Ze checken niet eens dat mijn retour is al bij hun ligt. Ik vind het raar dat ik moet betalen voor artikel die al geretourneerd is. Slechte klantenservice!

Geplaatst: 15.07.2020

Heel slecht. Ik heb op de 25 juni een korte broek gekocht online en dan op de 1 heb ik in de winkel terug gebracht want het was groot. En tot vandaag de 15 juli heb ik niet mijn geld terug gekregen of email met informatie om te zeggen wanneer ga ik de geld terug krijgen. Ik heb de klant service twee keer gebeld een keer ze hebben gezegd binnen 14 dagen en na de 14 dagen heb ik al weer gebeld en ze hebben aan mij gezegd nee na 14 werk dagen. Heel slecht. Nooooooit meeer

Geplaatst: 22.01.2020

Ik zie hier bijna alleen maat negatieve ervaringen maar ik kan mij daar niet bij aansluiten. Ik heb zo vaak besteld bij Esprit en altijd is het goed gegaan. Nooit geen problemen met aankopen en retourzendingen. Wanneer ik ze benader om iets te vragen heb ik ook altijd snel antwoord terug gekregen. Ja dat het soms iets langer kan duren is, wanneer er Black Friday of Blue Monday of iets dergelijks is maar dan duurt het bij de meeste wegshops langer. Wanneer ik de ervaringen hieronder lees zou ik bijna niet meer durven te bestellen...

Geplaatst: 13.01.2020

Ik ben nb platinum klant bij Esprit, maar loop steeds vaker tegen een Nee in de voorraad aan. Wil je een product bestellen dat net weer voorradig is, log je direct in, is er niks te krijgen. Volgens mij flessen ze de boel en is dit een marketing truc.

Geplaatst: 29.10.2019

Zoals hier meermaals wordt aangegeven, is esprit een onbetrouwbare keten die klanten dupeert met louche handelen. Daarbij schakelen ze intrum incasso in, terwijl ze juridisch geen poot hebben om op te staan. in NL geldt 14 dagen retourrecht, maar esprit ''raakt'' veelvuldig pakketten kwijt desondanks je deze kan volgen bij post.nl d.m.v. track&trace. In die zin is het bewijs geleverd. Na 1,5 jaar weer een mail van intrum ontvangen over een pakket dat niet door mij is ontvangen/in bezit is geweest en door esprit op eigen houtje is verstuurd zonder dat ik het besteld had, maar intrum denkt dat ze mij daarover een incasso kunnen sturen met daarbovenop een 40,- euro aan incassokosten. Gelukkig heb ik dit gedocumenteerd en heb ik fotos gemaakt van het geweigerde pakketje. daarnaast is het zo dat esprit een contract heeft met post.nl en deze dat ook bevestigen. kort gezegd; mensen wees wijs en bestel niet bij esprit, want ze gaan je duperen!

Geplaatst: 01.03.2019

Zeer slechte ervaring nadat ik verhuist ben, blijkbaar discrimineren ze op postcodegebied. Beloven elke keer beterschap maar toch elke keer weer gezeur. Ik was al goldmember maar ik ga er nu echt niks meer bestellen. Naast de discriminatie en niet leveren annuleren ze ook nog eens de order en houden de opgebouwde kortingspunten en waardebon in. Ervaringen met Zalando en H&M zijn veel beter!

Geplaatst: 25.08.2018

Zeer slechte ervaring met esprit webshop. Al jaren trouwe klant maar dit was wel echt mijn laatste bestelling. Ik heb 4 broeken besteld 2 sweatbroeken (36 euro per stuk) en 2 spijkerbroeken (één 36 euro en één 46 euro) voor mijn dochter. Mijn dochter heeft ze thuis gepast en we hebben 1 sweatbroek en 1 spijkerbroek terug gestuurd en 1 sweatbroek en 1 spijkerbroek gehouden. Dan krijg ik de bevestiging binnen dat ze mijn retour hebben ontvangen: 2 sweatbroeken (!).. Dus ik reageer netjes dat dat niet klopt. Dan wil de klantenservice dat ik ga bewijzen dat ik een van de sweatbroeken heb gehouden en moet ik een foto maken van het waslabel (wat mijn dochter er allang uitgeknipt heeft) maken en dat per mail naar hun zenden? Hoe bedoel je klantonvriendelijk en de omgekeerde wereld. Dan krijg ik een mail dat bij controle van mijn retour is gebleken dat de sweatbroek niet door hun ontvangen is en dat ik die dus nog thuis moet hebben maar dat ik wel de foto's moet sturen als bewijs? Hoe dom zijn de mensen die daar werken???? Ik wacht het af maar zo help je de goede naam van Esprit wel naar de .....

Geplaatst: 09.08.2018

2 broeken gekocht en de best passende gehouden. Dus 1 broek teruggebracht in de store (Apeldoorn) daar is de broek gescand en ik zou het geld op mijn rekening teruggestort krijgen. dat is nu 10 dagen geleden. Contact gehad met Esprit en ze geven aan dat het artikel nog niet retour is ontvangen. Bijzonder want ik heb wel bevestig van Esprit ontvangen in mijn mail dat ik het retour heb gebracht in de winkel in Apeldoorn. Maar na meerdere malen contact te hebben gehad kunnen ze nog niets voor mij betekenen. Hoe slecht! Ik heb uitgezocht wat het consumentenrecht aangeeft en dat schrijft voor dat je 14 dagen na het retour te hebben gebracht het geld overgemaakt moet zijn. Daar heb ik Esprit op gewezen, maar wat een onbetrouwbare partij! Ik koop echt niets meer bij Esprit! En raad het iedereen ook af om iets bij deze winkelketen te kopen, dat blijkt ook wel uit de rest van de recties op deze website!!

Geplaatst: 03.08.2018

Ik had korte broek van 49.99 na 4 keer dragen rits kapot . Na over en weer van we vinden een oplossing voor U . Ik kan reparatie bon doorsturen . Krijg ik e-points voor . Ik schrijf daar neem ik geen genoegen mee . Wat heb ik daar aan . Slechte service klant onvriendelijk . Nou ik kan het zelf betalen . Steek die e-points maar in jullie ....

Geplaatst: 01.08.2018

Slechte klantenservice, een artikel retour verzonden, deze is niet aangekomen waardoor ik alsnog een rekening krijg van iets wat ik niet heb! Echt te belachelijk voor woorden, laatste keer dat ik iets bij Esprit bestel.

Geplaatst: 15.05.2018

Esprit hanteert haar eigen regels mbt retouren. beweren retour niet te accepteren, verwijzen naar algemene voorwaarden die niet kloppend zijn met het herroepingswet en willen vervolgens dat je betaald voor geretourneerde artikelen (in de vorm van een betalingsherinnering). esprit is niet aangesloten bij een keurmerk of dergelijk en lapt letterlijk alle regels aan de laars. mensen: begin er niet aan!

Geplaatst: 13.01.2018

Eindelijk is het dan zover, een Esprit shop in Alpgen aan den Rijn. Leuke kleding, leuke collectie maar die verkoopsters.... elke keer als ik binnenkom staan ze te kletsen. Is het niet gezamenlijk met z'n drieën dan is het aan de telefoon een privé gesprek van ruim 30 minuten. Dus geen begroeting, niks!! En dat terwijl bij Esprit in Zoetermeer men wel begroet wordt en ze vriendelijk zijn. Esprit Alphen is voor mij een teleurstelling. Ik geef liever mijn geld uit bij een winkel waar ze wel vriendelijk zijn en tijd hebben voor de klanten. Jammer dat het zo moet gaan.....

Geplaatst: 21.12.2017

Ik ben VIP klant van Esprit maar de laatste tijd niet meer zo tevreden.. Esprit komt steeds vaker Exclusive VIP Friends xx procent kortingsacties, op nieuwe artikelen maar als ik dan wat wil bestellen is mijn maat er niet. Eerst dacht ik nog dat het toeval was maar daar geloof ik niet meer in. Ik heb het uitgeprobeerd, meerdere keren met diverse artikelen. Voor de actie "leverbaar", tijdens de actie "helaas niet leverbaar" direct na de actie een mail dat de maat weer leverbaar is. Dit blijft zo tot de volgende kortingsactie en wederom is de maat weer niet leverbaar. Dit is 1 van de redenen dat ik steeds vaker uitwijk naar andere winkels. Esprit dit is je vaste klanten in de maling nemen, doe hier iets aan! want dat is niet netjes.

Geplaatst: 19.11.2017

Ik lees met verbazing alle negatieve ervaringen met Esprit. Ik ben nog steeds positief. Op zondagochtend zelfs bereikbaar, al is dat een engelssprekend persoon maar ik werd adequaat geholpen en probleem werd opgelost. Zowel van heren als dameskleding geen negatieve ervaringen. Net een jas besteld dus hoop dat ook die ervaring weer positief is.

Geplaatst: 19.10.2017

Onlangs wezen shoppen in de Esprit Hilversum. Ik werd vriendelijk begroet en gewezen op de 20 euro korting actie. Toen ik echter in het pashokje stond te passen werd het gordijn opeens opengetrokken. Raar en vervelend omdat het een (oudere) man was, maar kan gebeuren. Later kwam ik erachter dat deze man in de winkel werkt. Ik heb snel alles terug gehangen. Geen stijl vind ik het!

Geplaatst: 06.09.2017

Een zilveren ketting gekocht, na 14 dagen ging dit spontaan kapot, met de klantenservice gebeld, hier als antwoord gekregen mevrouw dit kan voorkomen, stuurt u het maar op en het wordt gratis gerepareerd, vervolgens na 14 dagen maar zelf eens gebeld waar mijn ketting bleef, nu bleek dat hun reparateur had aangegeven dat dit niet gerepareerd kon worden. Dan heeft esprit de verplichting om of een nieuwe ketting te leveren of het geld terug te storten, echter esprit weigert alle vorm van garantie, reparatie of geld retour. Nu de ketting ongerepareerd retour gekregen. Inmiddels via een geschillencommissie ook al mijn klacht neergelegd bij Esprit. Het is toch ongelooflijk hoe je hier als vaste klant behandeld wordt. Helaas zal ik nu mijn recht halen via mijn rechtsbijstandverzekering. Spijtig van mijn tijd die ik tot op heden hieraan heb moeten spenderen. Dit zal hun in ieder geval meer gaan kosten dan deze ketting. Esprit is heel goed van de wettelijke regelgeving op de hoogte , ze onttrekken zich van alles wat hun geld kan kosten, de wet zegt: Defect binnen 6 maanden: Bewijslast bij de verkoper. Zal dit nog op diverse reviewsites posten om mensen bewust te maken als ze hier wat kopen ze naar hun garantie kunnen fluiten en alleen via hun rechtsbijstandverzekeraar ze te dwingen de wettelijke afspraken na te komen. Bestelling 107272581 KLACHT [#16614838]

Veel gestelde vragen

Is Esprit betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van een winkel is een zeer persoonlijke smaak, de ene persoon is lyrisch over een shop, terwijl de ander er nooit meer iets wilt kopen. Voor Esprit zijn er 112 reviews achtergelaten en 17 stemmen. De shop krijgt een gemiddeld cijfer van 1.76 uit een totaal van 5.

In welke branches is Esprit operationeel

Esprit is actief in de Kleding, Tassen, Schoenen en Accessoires branche.

Retourneren, opzeggen of annuleren bij Esprit

Lees op de website van Esprit hoe de shop omgaat met retouren en annuleringen/opzeggingen. Wij houden dat niet bij. Als er niets in de reviews over wordt geschreven, zijn er weinig klachten te melden over het retour sturen, opzeggen en/of annuleren bij Esprit.

Ik heb de ervaringen doorgenomen, kan ik mijn aankoop doen?

Hou er rekening mee dat de meeste mensen eerder geneigd zijn om een slechte ervaring op te schrijven dan een goede ervaring. Als Esprit weining ervaringen heeft, kan het ook betekenen dat weinig mensen een slechte ervaring hebben. Let er wel op dat Esprit sinds 03-09-2019 is opgenomen. Heb je geen positieve indruk, zoek dan verder naar een shop binnen de Kleding, Tassen, Schoenen en Accessoires branche.

Volgende

Esprit

Esprit.nl is een postorderaar die voornamelijk kleding verkoopt. Esprit heeft ook in vele Nederlandse steden  vestigingen, maar in hun webshop worden de meeste collecties aangeboden: Elke maand een nieuwe collectie. Daarnaast kan er via Esprit.nl op rekening gekocht worden, en is verzendingen en een retourzending gratis.

Alternatieve shops voor Esprit

Niet helemaal tevreden? Deze winkels zijn een mogelijk alternatief voor Esprit.

Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring
Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring
1 ervaringen, 1 stemmen Lees ervaringen
Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring