Winkel : Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Otto ervaringen

1.30/5.00 - 10 stemmen, 200 ervaringen

Schrijf een review

Bij ons lees je ervaringen van andere gebruikers over de aankoop bij een webshop of winkel. Dit kan een klacht of een geweldige ervaring zijn. Vanaf juli 2021 is de website overgezet op een nieuw systeem. Er worden vanaf die datum ook waarderingen gevraagd over de service, het bestelproces, de levering en de prijs van Otto. LET OP Alle reviews zijn persoonlijke ervaringen, sommigen nog geschreven in de emotie van de aankoop, andere zijn weloverwogen. Hou er rekening mee dat in het algemeen mensen met een slechte ervaring met Otto eerder een review schrijven dan kopers met een fijne ervaring.

Reviews komen NIET tot stand op uitnodiging van Otto na een aankoop. Bezoekers schrijven de ervaring op eigen initiatief!

Deel zelf je ervaring met Otto

Schrijf in het Nederlands, gebruik GEEN woorden in hoofdletters, blijf beleefd! Schrijf geen herhaling op om te voldoen aan de 140 karakters! Reviews die niet voldoen aan voorgaande en ongepaste reviews worden geweigerd.

Geplaatst: 03.07.2020

De ervaring met OTTO was verschrikkelijk. Wij hebben 2 maanden geleden een kast besteld welke binnen 5 dagen geleverd zou worden na 2 weken kregen we bericht dat er schade was geconstateerd. Vervolgens hebben we een nieuwe bestelling geplaatst welke vervolgens een dag na dat de kast geleverd zou worden is geannuleerd vanuit OTTO. Dit omdat de ophaal service die was toegezegd niet door kon gaan. Intussen een maand verder opnieuw een order geplaatst. Ook deze kon niet doorgaan omdat ons krediet op was... dit was op omdat er al 500 euro openstond voor een kast die nooit is geleverd. Weer opnieuw besteld om vervolgens een zwaar beschadigde kast geleverd te krijgen. BESTEL NOOIT BIJ OTTO!!

Geplaatst: 13.06.2020

Nooit geen problemen gehad nu probeer ik al dagen tel contact te krijgen Helaas geen resultaat Vraag me inderdaad af wat is er aan de hand

Geplaatst: 10.06.2020

Op een bestelling van november 2019 staat wegens een administratieve fout aan de kant van OTTO nog 20 euro open. Hier is meerdere malen contact over geweest en keer op keer komt de bevestiging dat het een fout is en dat dit verwijderd zal worden uit het klantaccount. Dit wordt keer op keer niet gedaan, waardoor dit inmiddels is opgelopen naar een bedrag ad. /- €100,-. Hier opnieuw over gebeld en inderdaad, het is een fout aan onze kant we gaan het oplossen. De klantenservice helpt niet, ik ben nu geholpen door Larissa, die kon helemaal niets behalve zeggen dat ze het begreep en kon mij met niemand doorverbinden. Wat een slechte service, Niet bestellen bij OTTO want levertijden nakomen is moeilijk, maar een administratie voeren is ook niet haalbaar voor hen. Op de bestelling waar dit over gaat, is 4 keer een nieuwe afspraak om te bezorgen gemaakt. Belofte werd gemaakt dat dit gecompenseerd zou worden, deze belofte zijn ze nooit nagekomen. Na een klacht ingediend te hebben krijg ik als reactie dat heel hrt desbetreffende artikel nog niet betaald is. Schandalig otto!

Geplaatst: 09.06.2020

Beste Otto Mijn pakket is zogenaamd door u verstuurd ? klantnummer volgens mijn alleen maar aangemeld bij post nl .maar nog steeds in uw distributiecentrum aanwezig , dus niet verstuurd dat is klanten voor de Gek te houden .zogenaamd uitgeleverd naar een week , graag uw reactie .Groetjes Hans Blaauw

Geplaatst: 20.05.2020

otto zeer slecht. zeker bereikbaarheid en als er dingen zoek zijn tijdens transport kan je zelf achter je spullen aan om het te krijgen.

Geplaatst: 25.02.2020

Je bestelt een paar schoenen, maar ze worden gewoon niet geleverd. Laatst een koptelefoon voor onze zoon besteld, ook deze werd niet geleverd. Wat is er op het moment aan de hand bij Otto. Eerder nooit geen problemen gehad, maar nu..... Drama?

Geplaatst: 08.01.2020

Zelden zo een slechte koop ervaring meegemaakt. Wat een vreselijke zaak! Op 02 januari voor bijna 1000,- euro spullen besteld, tot op de dag van vandaag, 08 januari, nog geen enkel uitzicht op de levering. Een vreselijke betaal procedure; mocht ook met betaling achteraf maar dan blijkt het bedrag te hoog en kom in een gruwelijk vertragende procedure terecht. De klantenservice denkt geen meter met je mee, kan niks, mag niks, zeker niet opschalen en doorverbinden naar iemand die wel iets mag. De eerste en kaatste keer dat ik ook maar iets bij Otto koop en kan het een ieder alleen maar afraden.

Geplaatst: 24.05.2019

Wat een HEL!!! Eerst duurt de levertijd veeeeel langer dan aangekondigd. Dan klopt het artikel niet (geen hoogglans) én is er een plank kapot. Ondertussen staat het artikel als NIET GELEVERD in mijn account, maar staat er wel een betalingsverplichting open. Een week later staat het nog steeds op niet geleverd. Geprobeerd het artikel retour te sturen. Lukt niet, en 3 x volgt een ander verhaal. Telkens hoor ik dat de vorige collega kennelijk niet genoeg kennis had en een fout gemaakt had. Het artikel zou opgehaald worden maar ook dit lukt niet. Er volgt óf geen afspraak, óf de post komt onaangekondigd. Vervolgens regel ik dat er toch iemand is en kan de post het niet meenemen ivm gebrek aan retourbon. Die ik nooit gehad heb. Gaat blijkbaar met antwoordnummer en klantnummer op een gewoon blaadje. Dan lukt het niet om opnieuw een afspraak te plannen om op te halen. De een zegt 'ze komen zaterdag' en de ander zegt 'dat kunnen wij niet zien, evenals óf er een afspraak gemaakt is'. Krijg terugbelverzoek voor een afspraak. Hoor er niets op. Gevraagd waarom ik niet kan zien dat het artikel geannuleerd is: dat kunnen we niet doen omdat het op niet geleverd staat en omdat het IN LEVERIG STAAT. We kunnen pas retour gaan melden op het moment dat het artikel opgehaald is! Tot die tijd bestaat betalingsverplichting maar kunnen ze de rente stopzetten. OMFG!!!! Je KUNT niet retour sturen en DUS moet je betalen! Ook ik ben nu genoodzaakt om een jurist in de arm te nemen. ONGELOFELIJK. Het lijkt wel een strategie!

Geplaatst: 23.05.2019

de levertijd is dubbel zo lang, de blokkade is bekend maar zij laten het er bij zitten.

Geplaatst: 14.03.2019

Voor het eerst een TV besteld bij OTTO. Levertijd zou 2 tot 4 werkdagen zijn. Na bestelling en betaling kwam de bevestigingmail met daarin doodleuk de mededeling dat de levering 2 weken gaat duren. Ik dacht dit is een grap of fout in de mail. Niet dus, na contact opgenomen te hebben blijkt dit zo te zijn. Daar komt bij overmaat van ramp bij dat deze pas in bestelling gaat als het betaalde bedrag verwerkt is. Dit terwijl als je achteraf betaald de tv meteen in bestelling wordt geplaatst. Erg slechte service met misleidende informatie over de levertijd op de site. Grote fout is dat ik meteen betaald heb. Je kan namelijk pas je geld terugvragen na de verwerking en dat kan nog best een dag of vier duren is mij verteld. Tip: Betaal bij OTTO dus nooit vooruit maar achteraf! Voor mij de eerste en de laatste keer dat ik bij OTTO iets bestel.

Geplaatst: 21.09.2018

Extreem rare en slechte communicatie naar de klant vanaf de kant van Otto. Ik heb een bestelling geplaatst voor een gasfornuis week geleden voor een hele mooie prijs. Vervolgens kreeg ik een bevestiging en verzoek om te betalen. Een dag later kreeg ik een bericht van Maartje Hennevelt van de afdeling aftersales die aangaf dat de prijs op de website niet correct was en de bestelling geannuleerd zou worden. Ik heb hier op gereageerd maar tot op de dag van vandaag heb ik daar geen reactie op mogen ontvangen. Wel ontving ik een bevestiging van de bestelling, het garantiebewijs, bevestiging dat de post het pakket zou afgaan leveren en het verzoek dat ik op de desbetreffende dag de hele dag thuis zou moeten zijn. Ik heb hier een hele dag vrij voor op moeten nemen. Helaas wordt het gasfornuis alsnog niet geleverd van wegens een communicatie fout. Voor het ongemak werd een vergoeding aangeboden van een schamele € 20,- Ik heb hiervoor zelf contact moeten opnemen met het hoofdkantoor. Fouten kunnen gemaakt worden. Het is daarbij wel fijn als de klant goed op de hoogte wordt gehouden van de status van de bestelling en niet zoals in mijn geval totale verkeerde emails met verkeerde informatie worden gestuurd. Als ik vandaag niet zelf contact had gelegd met Otto dan had ik nog steeds geen idee of er wel of geen gasfornuis zou komen. Conslusie: Otto ervaart geen enkele aansprakelijheid en legt de negatieve gevolgen van fouten door henzelf gemaakt volledig neer bij de klant.

Geplaatst: 23.08.2018

Slechte levering en klantenservice? Klantenservice medew. interesseren zich totaal niet en nemen daarom 0 aktie!!

Geplaatst: 18.04.2018

Als je iets besteld bij Otto waarbij een korting gegeven wordt en het produkt uitverkocht is en later geleverd wordt dan hanteerd Otto de korting die op het moment van uitleveren geldt. Als die dus lager is wordt je verzocht om het verschil bij te storten. Telefonisch en Email contact met Otto zorgt misschien wel dat het verschil weggeboekt wordt maar ze hebben en willen geen begrip hebben hoe het verschil ontstaat. De orginele bestelling met de Email hiervan kun je beter heel zogvuldig bewaren want Otto kan er niet meer inkijken. Zelfs een mail naar ze waarin ik hun op deze fout attendeer wordt als zijnde onzin afgedaan. Dus Otto rotsooit maar wat aan met zijn rekeningen. De helpdesk die je kunt mailen en bellen hebben geen idee hoe het werkt.

Geplaatst: 06.03.2018

Vaatwasser had met 3 maanden al problemen, contact gehad met de Otto klantenservice. Mijn mening was dat als een vaatwasser wat 1keer in de 2 dagen draait nooit kuren hoort te hebben en dat het omgewisseld hoort te worden met een nieuwe vaatwasser om verdere problemen binnen de garantie ter voorkomen of erger dat er net na de garantie nog meer problemen komen. De mevrouw aan de lijn stond erop dat er een monteur moest komen maar wel pas anderhalve week later. Onacceptabel natuurlijk maar mevrouw was onverbiddelijk en zei dat de monteur er over anderhalve week was en verbrak de verbinding. Dus terug gebeld en weer een raar gesprek doorverbinden en dan ineens shit horen en dat de verbinding wordt verbroken. Dus weer terug gebeld en een meneer aan de lijn die meer begripvol was en mijn woede heel goed kon begrijpen, inmiddels had ik zoiets weet je wat kom alsjeblieft dit onding halen en stort mijn geld terug en dat vond meneer ook logisch en zo werd de afspraak gemaakt dat 2 dagen later dat ze de vaatwasser zouden ophalen en dat het geld daarna met maximaal 5 werkdagen terug gestort zou zijn, de volgende dag zouden we een track&trace ontvangen voor de precieze tijd. Maar de track&trace was vervangen met een afzegging door de mevrouw die wilde dat de monteur perse kwam ze had de retour opdracht geannuleerd en de gemaakte afspraak ongedaan gemaakt. Dit is mijn ervaring met Otto slechte apparaten en een nog slechtere klantenservice, eens maar nooit meer!!!

Geplaatst: 24.01.2018

Bestel maar betaal later bij OTTO!

Geplaatst: 24.01.2018

Update! Wat ik al verwacht had heeft otto nog es twee weken als niet meer nodig om een " deel " van een bankstel compleet te hebbenvoir bezorging. Nu totale tijs 12 weken. Dit bankstel mag ergens gestopt worden waar de zon niet schijnt. Helemaal gestoord die otto. Stevenen af op faillisement, tijd voor een feestje zou ik zeggen.! Wat een losers! Bank geannuleerd uiteraard. Ga mijn geld ergens anders besteden die mensen niet in de maling nemen. Deze winkel is een grote grap, en ik kan er nog steeds niet om lachen

Geplaatst: 16.01.2018

Laptop retour gestuurd en vervolgens 2 maanden kwijt. Otto probeerde dit aan mij te wijten maar helaas voor Otto had ik het verzendbewijs bewaard. Ook ik kreeg retourkosten toebedeeld maar ik heb Otto laten weten geen plannen te hebben dit te betalen aangezien ik ze 17 keer heb gebeld over zoekgeraakte laptop. Zelf geven ze er geen moer om. Hoekbank in bestelling, levertijd 7 weken....oh nee, 9 weken wordt het. Dat laat Otto weten op de dag van originele leverdatum....en dan komt het standaard lijstje voor de dag met de geoefende smoezen om klanten af te poeieren als men telefonisch vraagt om een gegronde reden. Reden..? Elke slimme ondernemer belooft natuurlijk een leverdatum en verteld dan het sterke verhaal dat de bank op dag van eigenlijke levering werkelijk waar in productie is gegaan. ( ik voel me zo speciaal nu, helemaal voor mij alleen wordt er een bank inelkaar geflanst!)....zo verdien je lekker veel geld, joh! 7 weken was niet genoeg tijd om een bank te maken en te leveren. Je biedt iets aan maar kan het niet leveren, strak gepland! Misschien zijn ze in de leer geweest bij Neckermann . Dit is webwinkel suicide. Niet mijn probleem gelukkig

Geplaatst: 08.01.2018

5 artikelen besteld, 1 ontvangen. Nu 2 weken later mailtje gekregen dat de andere 4 niet meer leverbaar zijn. Maar op de site kun je ze nog gewoon bestellen. Waarom staan die er nog op als ze niet meer leverbaar zijn? Of zijn ze nu wel weer leverbaar??

Geplaatst: 18.02.2016

Tijd geleden heb ik voor mijn kind een spelgoed besteld die hij graag wou voor Sinterklaas .Is nooit gekomen omdat ze veel te laat hebben doorgegeven dat op was! Nu heb ik een bestelling van rond 1100 euro voor een minder kamer, had ik liever per maand willen betalen. Voor zekerheid gezien mijn eerdere ervaring heb ik 2 dagen geleden gebeld en was geen probleem. Nu, net werd ik gebeld dat boven 1000 euro moet wel formulieren ingevuld worden of een bedrag van 300 euro ingeleverd worden. Ik belde terug om te vragen hoe kan ik alles in een keer betalen, omdat hun website niet de totaal heeft berekend, en die mw. was ect onvriendelijk . Ik heb altijd bij Wehkamp besteld en altijd was mijn product goed op tijd. Hier doen ze moeilijk terwijl ook rente krijgen, je product krijg je veel te laat ( ik moet 4 weken lang wachten voor een bed, en de vraag is als ik ook krijg. Als u ergens anders kan kopen ik zou zeker ergens anders naar toe gaan.

Geplaatst: 26.01.2016

Bij Otto besteld. Zag daar en leuk bed ledikant. voor (239 Euro) dus mooi prijsje vond ik levertijd 4 weken (11-12-2015 Besteld) krijg ik de laatste dag bericht van Otto dat er vertraging is. Kan gebeuren dus moet tot eind januari wachten (22-01-2016 Verstuurt) de Track and Tracé code werkt nog steeds niet. Totaal al meer dan 15 keer gebeld. vaak krijg je van die surinamers aan de telefoon die je niet verstaat/taal niet goed kennen natuurlijk en ze lachen je uit. Uiteindelijk krijg je eens iemand van Nederlandse afkomst aan de telefoon maar die zeggen dat ik nog eens 2 weken kan wachten wegens dat de zending vanuit het buitenland het magazijn heeft verlaten momenteel ben ik het bijna zat dat ik dit bed annuleer één keer iets gekocht bij Otto meteen ook de laatste keer bij Otto. Waardeloos bedrijf. Dit is me review sorry voor me dyslectie

Veel gestelde vragen

Is Otto betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van een winkel is een zeer persoonlijke smaak, de ene persoon is lyrisch over een shop, terwijl de ander er nooit meer iets wilt kopen. Voor Otto zijn er 200 reviews achtergelaten en 10 stemmen. De shop krijgt een gemiddeld cijfer van 1.30 uit een totaal van 5.

In welke branches is Otto operationeel

Otto is actief in de Warenhuizen branche.

Retourneren, opzeggen of annuleren bij Otto

Lees op de website van Otto hoe de shop omgaat met retouren en annuleringen/opzeggingen. Wij houden dat niet bij. Als er niets in de reviews over wordt geschreven, zijn er weinig klachten te melden over het retour sturen, opzeggen en/of annuleren bij Otto.

Ik heb de ervaringen doorgenomen, kan ik mijn aankoop doen?

Hou er rekening mee dat de meeste mensen eerder geneigd zijn om een slechte ervaring op te schrijven dan een goede ervaring. Als Otto weining ervaringen heeft, kan het ook betekenen dat weinig mensen een slechte ervaring hebben. Let er wel op dat Otto sinds 03-09-2019 is opgenomen. Heb je geen positieve indruk, zoek dan verder naar een shop binnen de Warenhuizen branche.

Vorige Volgende

Otto

Otto is van oorsprong een postorderbedrijf. Sinds 1949 is Otto actief met het verspreiden catalogi in Duitsland, Nederland en vele andere landen. Inmiddels is Otto wereldwijd de grootste homeshopping organisatie.Otto heeft in 2008 een omzet van 82 miljoen euro in Nederland gedraaid, waarvan het grootste deel via hun website is binnengekomen.

Alternatieve shops voor Otto

Niet helemaal tevreden? Deze winkels zijn een mogelijk alternatief voor Otto.

0 ervaringen, 1 stemmen Lees ervaringen
Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring
Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring
Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring