Winkel : Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Bol ervaringen

3.38/5.00 - 92 stemmen, 474 ervaringen
Ga naar website

Schrijf een review

Bij ons lees je ervaringen van andere gebruikers over de aankoop bij een webshop of winkel. Dit kan een klacht of een geweldige ervaring zijn. Vanaf juli 2021 is de website overgezet op een nieuw systeem. Er worden vanaf die datum ook waarderingen gevraagd over de service, het bestelproces, de levering en de prijs van Bol. LET OP Alle reviews zijn persoonlijke ervaringen, sommigen nog geschreven in de emotie van de aankoop, andere zijn weloverwogen. Hou er rekening mee dat in het algemeen mensen met een slechte ervaring met Bol eerder een review schrijven dan kopers met een fijne ervaring.

Reviews komen NIET tot stand op uitnodiging van Bol na een aankoop. Bezoekers schrijven de ervaring op eigen initiatief!

Deel zelf je ervaring met Bol

Schrijf GEEN woorden in hoofdletters en blijf beleefd! Ongepaste reviews worden verwijderd.

Geplaatst: 30.05.2020

Ik heb een elektrische wand haard van u gekocht Moa van 94euro ik wilde weten of ik de tv erboven kon hangen,maar tot nu toe is het me niet duidelijk gemaakt en wil het erg graag weten

Geplaatst: 27.02.2020

Raar. Bestelling bij bol.com gedaan. Moet ik retouren naar directe leverancier. En 7.25 euro verzendkosten betalen?! Nu duurt het ook nog even voordat ik mijn geld retour ga krijgen. Maar ik vind die verzendkosten dus echt te gek voor woorden. Hoop ook dat ik dat retour krijg van bol.com Heb het idee, dat het allemaal wat minder is geworden. Niet echt meer klant is koning. Heb nog vertrouwen....

Geplaatst: 16.01.2020

Bestel bij bol.com vooral niets via drone-dropper, bol.com stuurt je berichten dat iets is afgeleverd terwijl ze geen idee hebben of dit geleverd is. Vervolgens krijg je een email van een zeer verdacht emailadres (hashcode als afzender adres) waarbij alle alarmbellen voor phising email af zouden moeten gaan. Als je de gok wilt nemen om dt bericht te openen kun je lezen dat ze het toch niet kunnen leveren en geven een nieuwe lverdatum. en dat kan zich nog wel een aantal keer hehalen. Ook een annulering verloopt dan bol.com onwaardig (emailen en 2 dagen wachten) het is te amateuristisch voor woorden, ik zal dit niemand aanraden.

Geplaatst: 02.12.2019

Bol.com steelt € 3.476,37 !!! Ik Heb een TV bij BOL.COM gekocht en is niet goed... Retour papier gekregen en retour gedaan. Nu 3 weken verder en helemaal niets...ze hebben in tijd beloofd 7 x (inmiddels) te bellen, niet 1 keer dus...bij de klanten"service" word de haak er zomaar maar opgegooid. Heb wel al 4X deze mail gehad van: "Beste meneer ......, Het is ons eindelijk gelukt om contact te krijgen met de locatiebeheerder van het pand van Tom Coronel Webshops. De televisie is per ongeluk zonder enige toestemming door een van mijn collega's retour gemeld, terwijl je aanspraak maakt op de garantie die Phillips (De fabrikant) je biedt. Wij willen daarom ervoor zorgen dat je de televisie terug krijgt en zo contact op kan nemen met de fabrikant om aanspraak te maken op de garantie en zo een werkende televisie hebt. We willen graag de aflever afspraak inplannen, zou je ons willen laten weten wanneer je thuis bent zodat we dit kunnen regelen op een moment die jou goed uitkomt. Alvast bedankt Dominique (volgens heten ze allemaal hetzelfde daar) bol.com Service door Partners Support www.bol.com" Is simpel gewoon....Ik heb hem van BOL.COM gekocht en BOL.COM betaald. Ze stoppen (proberen) alles van hun (hun eigen problemen die ze blijkbaar hebben) nu in mijn schoenen... Ik heb niets meer met die TV te maken en te doen.... Wat zij ermee doen moeten ze zelf maar zien... Het is HUN tv en MIJN geld. Ik wacht nog steeds op MIJN € 3.476,37 **************************************************** Mail gehad van bol.com omdat ze mijn klacht hadden gelezen op klachtenkompas.nl. reactie bol.com: "Beste meneer ....., Vandaag heb ik je meerdere keren geprobeerd te bellen, om je terugkoppeling te geven over je klacht die je bij klachtensite, klachtenkompas hebt ingediend." ------------------------------------------------------------- Ze hebben 2x gebeld de 1e keer ging 1 x over (nog geen tijd om hand uit testrekken) 2e x ging ging hij 2 x over wou net mijn naam zeggen en werd meteen opgehangen... Dus zo gaan ze om met klanten..echt seriues dus. (zullen wel een bel quota moeten halen ofzo) m.a.w. helemaal nada, niets, noppes,. lekker hoor!. Reactie van Klachtenkompas.nl: "Wat vind je van de klachtafhandeling op Klachtenkompas.nl" Helemaal niets.... "ze" hebben 2 keer gebeld. 1 keer ging de telefoon 1 keer over (geen tijd om op te nemen natuurlijk) 2e keer ging hij 2 keer over wou net mijn naam uitspreken en werd er al opgehangen....verder totaal niets. En ik wacht nog steeds op mijn € 3.476,37 . Ik krijg dus geen antwoord reactie of niets....ze stelen dus gewoon even € 3.476,37 terwijl ik bij bol.com al voor meer dan 35.000,-- heb uitgegeven, gaan ze zo met klanten om.

Geplaatst: 10.08.2019

Oplichtersbende. Wilde schoenen ruilen voor maat groter. Wat blijkt schoenen gekocht voor 65 euro en moest voor maat groter ineens 119,60 betalen. Chat met klantenservice helpt ook niet alleen standaard antwoorden Bol levert niet zelf maar partner Plutpsport. Ook hier wordt je bedonderd omdat op de site van Plutosport de schoenen voor 109,95 staan in plaats van 116,90. Dus Bol verdiend er ook nog aan. Mijn Advies eerst goed kijken op internet voordat je bij Bol besteld.

Geplaatst: 29.04.2019

Dit besteld https://www.bol.com/nl/p/wespenverjager/9200000020088624/ en dan zie je dit https://www.aliexpress.com/item/Flying-Hanging-Wasp-Bee-Trap-Fly-Insect-Simulated-Wasp-Nest-Effective-Safe-Non-Toxic-Hanging-Wasp/32912790843.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.489d4c4d58Scez En na verder kijken blijken er nog heel veel meer spullen op te staan die uit china komen en via vol voor wel 10 tot 20 keer meer verkocht worden. Dit was meteen mijn laatste bestelling ooit bij bol.com

Geplaatst: 14.02.2019

bah ! wat een rotlui daar, als verkoper van 2eh. boeken verdien je 0,50 ct; bol pakt wat ie pakken kan ! steeds maar servicekosten van meer dan 1 euro, en dan moet je zelf de portokosten ophoesten binnen de verkoopprijs, van bv 4,95 als verkoopprijs blijft niets over ! en als bol t dan ook nog even laat retourneren ga je er lekker op achter uit, want dan kun je hun nog betalen ! bah bah bah, wat een akelige negativiteit daar !

Geplaatst: 14.02.2019

bah @! wat een rotlui daar, als verkoper van 2eh. boeken verdien je 0,50 ct; bol pakt wat ie pakken kan ! steeds maar servicekosten van meer dan 1 euro, en dan moet je zelf de portokosten ophoesten binnen de verkoopprijs, van bv 4,95 als verkoopprijs blijft niets over ! en als bol t dan ook nog even laat retourneren ga je er lekker op achter uit, want dan kun je hun nog betalen ! bah bah bah, wat een akelige negativiteit daar !

Geplaatst: 09.01.2019

Ik wil geen mails van bol.com meer ontvangen. als ik op uitschrijven klik is ergeen mogelijkheid om dit inderdaad te doen! Iemand die weet hoe dit moet?

Geplaatst: 02.01.2019

In de nacht tijdens Black Friday heeft mijn man en ik direct een bestelling geplaatst: een thermostaat. Deze koste €169,- (normaal €249,-). De thermostaat zou 5-12 geleverd worden. 10-12 heeft mijn man zelf contact opgenomen met Bol.com, met de vraag wat de status is van onze bestelling (we hebben hem namelijk nog niet ontvangen). Medewerker gaf aan dat de bestelling 5 dagen vertraging heeft en we ons geen zorgen hoeven te maken. Eind december heeft mijn man ‘weer’ contact opgenomen met bol.com, dit keer via de mail (want nog steeds geen thermostaat ontvangen). Het wordt nu wel erg vervelend, omdat we een maand zonder thermostaat zitten (fijn in de maand december). We kregen de volgende boodschap via de mail terug: ‘Het geld wordt naar u teruggestort en de bestelling wordt niet meer geleverd.’ Mijn man heeft direct gereageerd via de mail dat dit niet de bedoeling is. Wij willen de betreffende thermostaat voor de Black Friday prijs. Vervolgens werd er vanuit Bol.com niet meer naar ons gemaild (lekker makkelijk). Mijn man heeft toen weer (het wordt eentonig) zelf gebeld met Bol.com. De medewerker gaf aan dat het geld is terug gestort en dat Bol.com niks ‘meer’ kan betekenen (huh en dat zonder onze toestemming?). Advies medewerker: ‘We moesten de thermostaat maar opnieuw bestellen voor de prijs (raadt u het al?) 249,-. En ohja de witte variant is er niet meer, wel een zwarte of rode variant. En waarom Bol.com niks voor ons kan betekenen? Omdat de thermostaat geleverd zou worden door een andere leverancier.’ Ho, stop, wacht eens even? Wij hebben de thermostaat expres via de website van Bol.com besteld (betrouwbaar), onze betaling is direct naar Bol.com gegaan en dus niet naar een of andere leverancier. Na je bestelling krijg je zelfs nog een mooie mail van Bol.com met de tekst: ‘Fijn dat je koos voor onze winkel.’ Oké en nu het verkeerd is gegaan, wordt er verwezen naar een andere winkel? Lekker makkelijk! En als het goed gaat Bol.com? Dan krijgt u toch ook uw provisie en komt uw logo toch ook via de mail voorbij? Nee, dit is niet de oplossing voor ons. We vragen niks extra’s, we vragen slechts naar uw belofte en dus onze bestelling die we eind november hebben geplaatst. We willen de thermostaat voor €169.- het liefste wit, maar als het echt niet anders kan dan willen we zelfs nog water bij de wijn doen en gaan voor de kleur zwart. Maar nee hoor, de medewerker leek of wilde ons totaal niet begrijpen en bleef maar wijzen naar de andere leverancier. Mijn man heeft het gesprek toen maar beëindigd, want hier heb je als klant geen boodschap aan. We hoopten dat we per toeval een verkeerde medewerker aan de telefoon hadden die met het verkeerde been uit bed is gestapt (zoiets als: verkeerde plek, verkeerde tijd). Mijn man belde daarom direct weer naar Bol.com. Dit keer kregen we een andere medewerker aan de lijn. Dit keer wel iemand die klantbelang centraal heeft staan? Nee hoor, deze was zelfs onvriendelijk. Hij toonde totaal geen begrip: ging iets verdedigen wat gewoon niet te verdedigen is (alsof het onze eigen fout was). Hij was onbeleefd: liet mijn man niet uitpraten. En toen we naar een leidinggevende vroegen (die wel meer mandaat heeft?) kregen we als antwoord:’Wij hebben hier geen leidinggevende, u moet het met ons doen en dus ook met dit antwoord.’ Mijn man heeft het gesprek beëindigd. Jammer, want was het voor Bol.com financieel niet beter geweest om deze klacht direct op te lossen en de desbetreffende thermostaat te leveren. Dit zou Bol.com maximaal €80,- kosten. Medewerkers zoveel tijd in deze zaak laten steken met alsnog geen gewenst resultaat en een boze klant is toch veel duurder? Teleurstellend. Ik was een echte Bol.com ambassadeur (en geloof me ik heb veel bestellingen gedaan.) Maar nu ik Bol.com echt even nodig had, hebben ze me keihard laten zitten. Dit was voor Bol.com een kans, zodat ik en mijn man nog meer bestellingen in de toekomst zouden plaatsen en we Bol.com zouden aanbevelen aan anderen. Maar als ooit onze mening wordt gevraagd over Bol.com. Dan zeggen wij: ‘Winkel vooral bij ‘kleinere’ winkels die nog wel hart hebben voor hun klant in goede en slechte tijden.’

Geplaatst: 12.12.2018

Voorheen altijd goede ervaringen gehad, vanwege de betrouwbare levertijd. Voor aanstaande vrijdag een cadeautje besteld(verjaardag). Deze zou afgelopen maandag tien december worden geleverd, tot op heden niks ontvangen. Telefonisch contact gehad, wel een vriendelijke dame gesproken, echter kon deze niet veel voor mij betekenen. Wellicht een radicaal besluit, maar wacht nog 1 dag. Als ik niks ontvang, Verwijder ik mijn account.

Geplaatst: 04.10.2018

kreeg vanmorgen het door mij bestelde boek "herstel je hormonen in 10 stappen" , ik zag dat de postbode het pakje liet vallen. Na opening zag ik dat een hoek van het boek beschadigd is. jammer het was als cadeau bedoelt voor mijn dochter. De verpakking was niet zodanig dat bij een val het onbeschadigd bleef.

Geplaatst: 30.09.2018

De bezorging van Bol.com is bijzonder bedroevend. Ze laten extra betalen voor levering op zondag maar na de hele dag thuis zitten wachten wordt er niets geleverd. Wel komt er om 19:30 uur een mailtje dat de levering op maandag zal geschieden. Ik koop spiciaal bij Bol.com omdat ik alleen op zondag thuis kan zijn. Hetzelfde produkt kan ik elders veel goedkoper bestellen maar die leveren niet op de zondag.

Geplaatst: 30.09.2018

Voor de tweede x geen pakketje op afgesproken dag, select lijkt niet te lukken. En wat krijg je te horen, jammer dat je voor niks zit te wachten.

Geplaatst: 07.09.2018

Ben al jaren klant van Bol.com. Bestel echt heel regelmatig en ik kan niet anders zeggen dan dat ik het een hele fijne internetwinkel vind. 2x heb ik een kapot artikel ontvangen en ik hoef pas te retourneren als het nieuwe artikel binnen is. Bij oortjes die aan 1 kant het niet deden, hoefde ik ze niet eens te retourneren maar kreeg gelijk nieuwe. Laatst kreeg ik nog een cadeautje van ze, 7,50 euro korting op een volgende bestelling. Ik heb (tot nu) alleen positieve ervaringen. Hopelijk blijft dat zo.

Geplaatst: 10.08.2018

Had een ventilator besteld voor een vriend , hij heeft geen computer dus vroeg ook om de factuur op zijn naam bij te voegen. Zij weigeren om een factuur bij te voegen, wat oa zijn garantiebewijs is! Die moet je als pdf maar downloaden en als er iets met zijn artikel is moet hij dat maar via jou oplossen. Een zeer slechte service! Heb gebeld en een kreeg een onbeschoft antwoord en zij weigeren de factuur naar mijn vriend te zenden! Wat een slechte service! Nooit meer bestellen bij bol com!!!

Geplaatst: 07.08.2018

Bol laat aanbieding bij product staan ondanks verlopen deadline. Vraag bij klantenservice gelegd maar deze benoemen slechts dat de actie verlopen is. Dat de aanbieding door de fout van Bol nog online staat geven ze niet toe, ondanks een bewijs waarin ik de aanbieding en datum gekopieerd heb. Coulance om alsnog gebruik te maken van deze aanbieding is tot op heden niet geboden. Kortom; leuke website met ruk service. Zodra je vragen hebt of gebruik wilt maken van de garantie geven ze geen gehoor.

Geplaatst: 25.07.2018

ik heb voor de eerste keer een bestelling gedaan op bol.com . en was heel tevreden op 2 dagen tijd was het product geleverd keurig verpakt een zeer verzorgde bestelling en zonder verzendingskosten . dit is voor herhaling vatbaar. bedankt

Geplaatst: 16.07.2018

Wanneer je bij bol.com iets besteld wat door een derde partij geleverd wordt en je het vervolgens wilt terugsturen, draai je zelf op voor de verzendkosten. bestellingen die defect zijn, incompleet of simpelweg verkeerde artikelen bevat, moet je dan op eigen kosten retourneren. Daar heb ik het volgende trucje op gevonden (want het gebeurd vaak dat je gewoon verkeerde artikelen ontvangt) Verpak je artikel en stuur deze niet naar de verkoper waar het vandaan komt, maar gewoon naar bol.com in Waalwijk en gebruik het antwoordnummer. Zorg ervoor dat je retournummer duidelijk aanwezig is in de verpakking, maar gebruik niet het label dat ze sturen met het retour adres. Wat er nu gebeurd is het volgende: de zending komt dan binnen op de retourafdeling van Ingram Micro in Waalwijk. (dezelfde partij die de bestellingen verzend als je rechtstreeks bij bol.com koopt. Wanneer de operators het retournummer invoeren, zien zij dat het pakket voor een derde partij bestemd is en zullen ze de zending als 'verdwaalde post' markeren. Deze retouren worden door bol.com opnieuw gerouteerd naar de juiste ontvanger waarbij zij zelf opdraaien voor de verzendkosten. Het duurt dan wel iets langer dat je retour wordt verwerkt, maar je kunt er gif op innemen dat het pakket op die manier bij de juiste partij terecht komt, zonder dat het jou iets kost aan verzendkosten. Hoe ik dit weet? Ik heb gewerkt op die retourafdeling ;-)

Geplaatst: 12.07.2018

bol.com zijn de grootste hufters die er bestaan. Ze lossen niks op. Niet op tijd leveren, buiten andere winkeliers uit, wat een kutklantenservice. Ze lachen je rustig uit. Hoog tijd dat er concurrentie komt dan zullen ze eindelijk moeten dimmen

Veel gestelde vragen

Is Bol betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van een winkel is een zeer persoonlijke smaak, de ene persoon is lyrisch over een shop, terwijl de ander er nooit meer iets wilt kopen. Voor Bol zijn er 474 reviews achtergelaten en 92 stemmen. De shop krijgt een gemiddeld cijfer van 3.38 uit een totaal van 5.

Retourneren, opzeggen of annuleren bij Bol

Lees op de website van Bol hoe de shop omgaat met retouren en annuleringen/opzeggingen. Wij houden dat niet bij. Als er niets in de reviews over wordt geschreven, zijn er weinig klachten te melden over het retour sturen, opzeggen en/of annuleren bij Bol.

Ik heb de ervaringen doorgenomen, kan ik mijn aankoop doen?

Hou er rekening mee dat de meeste mensen eerder geneigd zijn om een slechte ervaring op te schrijven dan een goede ervaring. Als Bol weining ervaringen heeft, kan het ook betekenen dat weinig mensen een slechte ervaring hebben. Let er wel op dat Bol sinds 03-09-2019 is opgenomen. Heb je geen positieve indruk, zoek dan verder naar een shop binnen de branche.

Volgende
Ga naar website

Bol

Bol.com is marktleider in Nederland op het gebied van de verkoop van CD's, DVD's, software en games online. Bol.com verkoopt sinds enkele jaren ook met succes electronica en mobiele telefoons. Bol.com is in 2008 als beste webwinkel beoordeeld tijdens de Nationale Thuiswinkel Awards.

Alternatieve shops voor Bol

Niet helemaal tevreden? Deze winkels zijn een mogelijk alternatief voor Bol.

5 ervaringen, 8 stemmen Lees ervaringen
Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring
Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring