Winkel : Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Alternate ervaringen

2.40/5.00 - 15 stemmen, 76 ervaringen
Ga naar website

Schrijf een review

Bij ons lees je ervaringen van andere gebruikers over de aankoop bij een webshop of winkel. Dit kan een klacht of een geweldige ervaring zijn. Vanaf juli 2021 is de website overgezet op een nieuw systeem. Er worden vanaf die datum ook waarderingen gevraagd over de service, het bestelproces, de levering en de prijs van Alternate. LET OP Alle reviews zijn persoonlijke ervaringen, sommigen nog geschreven in de emotie van de aankoop, andere zijn weloverwogen. Hou er rekening mee dat in het algemeen mensen met een slechte ervaring met Alternate eerder een review schrijven dan kopers met een fijne ervaring.

Reviews komen NIET tot stand op uitnodiging van Alternate na een aankoop. Bezoekers schrijven de ervaring op eigen initiatief!

Deel zelf je ervaring met Alternate

Schrijf GEEN woorden in hoofdletters en blijf beleefd! Ongepaste reviews worden verwijderd.

Geplaatst: 11.12.2020

Bedankt Alternate voor jullie fantastisch service maar niet heus. Als één vd eerste had ik een Asus Strix 3080 bij jullie besteld en geleverd gekregen echter was deze defect. Direct de dag erop heb ik deze retour gestuurd. Vervolgens heb ik jullie iedere iedere week gebeld om te informeren wat de status was en of er voortgang was en na 2 weken vonden jullie het tijd om de kaart op te sturen naar Asus. Inmiddels zijn we weer 3 weken verder en heb ik iedere week even gebeld om te informeren naar de status omdat ik helaas helemaal niks te horen kreeg. Nu hebben jullie mij zojuist verteld dat de kaart defect is en ik mijn geld kan terug krijgen of een nieuwe bestelling moet plaatsen wat inhoud dat ik achteraan in de rij moet aansluiten?! Sorry maar ik viel letterlijk van mijn stoel. Het zal vast aan mij liggen maar is dat niet heel oneerlijk? Sorry meneer wij maken een fout door u een defect product toe te sturen van 1000 euro, u moet 5 weken wachten en dan krijgt u u geld terug. O ja en als u toch nog deze kaart wil moet u achter aansluiten in de rij. Hoe het ook zij qua communicatie en service hebben jullie nog heel wat te verbeteren. Mij zijn jullie in elk geval kwijt als klant. Gelukkig is het een luxe probleem want er zijn ergere zaken maar ik kan iedereen adviseren om goed na te denken voordat je hier wat koopt.

Geplaatst: 12.08.2020

31/7 ssd besteld 130 euro. Pakket weg niemand verantwoordelijk 31/7 SSD besteld 130 euro. DHL zou het geleverd hebben volgens Gps, maar ik heb niets gevonden in mijn brievenbus dan wel is het fysiek afgeleverd Het op het adres aanwezig zijn geweest verklaart niets zolang het pakket niet in mijn bezit is. Ik kan niet bewijzen dat het pakket in de brievenbus zat, gestolen is of gewoon voor de deur Is geflikkerd door de buren is aangenomen of op het dak is gesmeten!! Het maakt dus geen ruk uit Alternate neemt het antwoord van DHL parcel voor waarheid dan wel voor zoete koek aan? En nu ben ik dus gewoon het pakketje van 130 euro kwijt... Ik heb hier geen woorden voor. Naast het feit dat jullie mensen gewoon meer dan 3 kwartier in de wacht laten staan!!! De klant is hiervan dus de pineut en kan gaan fluiten naar zijn centen.. Als aanvulling op deze review ben ik gewoon van het kastje naar de muur gestuurd. De onderstaande reactie slaat kant nog wal, ik heb een niet ontvangst verklaring ingevuld. Schijnbaar mag DHL het gewoon voor de deur gooien getuige hun reactie. Bericht van DHL Beste meneer Buscherhof, Ik begrijp uit uw bericht dat u graag een afleverbewijs wil ontvangen. Uw leverancier heeft gekozen voor een verzendwijze waarbij er geen handtekening voor ontvangst vereist is. Deze is dus ook niet gevraagd. Uw leverancier heeft ons gemachtigd om een onderzoek namens u uit te voeren voor deze levering die niet ontvangen zou zijn volgens u. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de zending geleverd zou zijn op uw adres. Verder hebben wij geen onderzoeksmogelijkheden meer. Vandaar dat mijn collega u heeft doorverwezen naar uw leverancier zodat zij dit verder namens u met ons op kunnen pakken en dit met u af kunnen handelen. Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd en wens u nog een fijne avond. Hartelijke groet, Desiree Klantenservice Ik heb een niet-ontvangst verklaring getekend teruggestuurd en nogmaals mijn ongenoegen geuit na 40 ,minuten aan de telefoon te hebben gehangen gisteren, door een klacht te deponeren bij Alternate. Maar geloof mij ze gaan hier niets aan doen. En ik kan dus gewoon naar mijn geld wuiven. Antwoord van Alternate.nl 6 uur geleden Beste Enzo, Wat ontzettend jammer dat je deze ervaring opgedaan hebt. Hierbij doen wij ons uiterste best om onze klanten zo snel en goed als mogelijk te woord te kunnen staan en waar kan verder te kunnen helpen. Wanneer een pakket niet is afgeleverd door de bezorgdienst zullen wij hier een postonderzoek voor moeten starten waarbij de uitkomst zal uitwijzen of het pakket wel of niet geleverd is. Mocht dit niet de uitkomst zijn welke je verwacht had dan mag er uiteraard een e-mail gestuurd worden naar klachten@alternate.nl met het ordernummer zodat wij na kunnen gaan wat wij wellicht nog voor je kunnen betekenen. Ik zie niets gebeuren.. Waardeloos!!!!!

Geplaatst: 29.05.2020

Ik heb in maart een game pc besteld en deze na 3 weken wachten geleverd gekregen, na 3 weken viel de videokaart(5700XT) mij erg tegen en heb ik op 13 mei de pc retour gestuurd na contact met de klantenservice, om er een 2070super in te zetten. Deze is op 15 mei bij alternate binnen gekomen als spoed reparatie, na meerdere keren bellen en super lang in de wacht te staan( als je er eindelijk door bent) meerdere smoesjes waarom het zo lang duurt. Nu 29 mei wéér contact gehad en de pc ligt eindelijk op de testbank maar het is Pinksteren en ze gaan er dinsdag 2 juni weer verder.. is ben zeer ontevreden over alternate en raad iedereen at om met hen in zee te gaan.

Geplaatst: 03.09.2019

Levertijden website worden niet gehaald. Onpersoonlijke klanterservice en niet oplossing gericht.

Geplaatst: 26.01.2019

Waardeloze eigen huis merk, belabberde service! Op 15 januari 2018 heb ik een Alternate Thunderstorm laptop van €1249,- gekocht op de Alternate. Ik was er erg blij mee aangezien deze een 1060 videokaart had inplaats van mijn oude 960.. maar alfijn. eerste week al gelijk terug naar Alternate.. Harde schijf was niet geïnstalleerd en heb ik het zelf moeten doen. Driver van het toestenbord voor RGB niet geïnstalleerd, moest ik zelf doen... Jammer.. Maar dat is nog niet het eerste.. Een maand later in Maart, krijg ik een Blue Screen of Death. eerste keer. kan gebeuren dacht ik. neenee, dit werd al gauw 3 tot 4 keer per week..Met Alternate gebeld: Wat is de error? dat weet ik niet want binnen 2 seconden is hij opnieuw opgestart,, uiteindelijk toch terug gegaan in Maart naar de winkel in Ridderkerk. na 2 weken, kreeg ik te horen dat ze niks konden vinden en dus hebben ze hem gewhipt voor een "out of the box experience". ik opnieuw alles geïnstalleerd. Windows opnieuw aangeschaft want de licentie werkte niet mee. 15 mei 2018. weer moeten bellen met Alternate omdat de bluescreen nogsteeds voorkomen, ik heb foto's en video's ervan omdat dit keer het 5 a 10 min duurde voordat hij zichzelf opstartte. opnieuw terug naar de winkel en weer 2/3 weken kwijt met het nieuws: we kunnen niks vinden, dus we hebben hem gewhipt voor de out of the box eperience.. vervolgens op vakantie tijdens juli/augustus. ik heb zelfs wegens het warme weer een laptop koeler gekocht. misschien hielp dat, maar nee. Augustus beginnen de blue screens gewoon weeer. 28 augustus WEER terug naar de zaak. 3/4 weken kwijt. in tussen gebeld. we kunnen niks vinden en op mijn aanvraag toch nogmaals laten testen! 13 September weer bericht. niks kunnen vinden, gewhipt en weer opnieuw beginnen.. tot en met 22 oktober geen bluescreens. tot die dag. 15 min lang bluescreen. nieuwe fout code. vervolgens gebeld en gemaild naar Alternate. video's, foto's gestuurd... Krijg ik als antwoord. miischien moet u de Drivers updaten. hier is een programmatje die er 13 uur over duurt voordat 1 driver geupdate is van de 70,,,(drivereasy) Nadat ik alle driver geupdate had was het 31 oktober toen de bluescreen met de zelfde code terug kwam. ik ben in November even in het buitenland geweest maar nadat ik terug kwam was ik schijnbaar niet de enige met dit probleem volgens een recentie op de alternate site: https://www.alternate.nl/ALTERNATE/Thunderstorm-17CL875-GTX1070-SSD+HDD-17-3-laptop/html/productRatings/1463936?#showRatings Vervolgens heb ik mijn laptop op 1 december weer opnieuw bij de winkel afgeleverd en heb tot heden (26 januari 2019( EEN JAAR LATER) nog niks vernomen nadat op 13 december Alternate de Alternate Thunderstorm laptop naar de fabrikant gestuurd hadden, mits ik minimaal €80,- moet betalen mocht er niks aan de hand zijn... Ik heb keer op keer een andere opgevraagd. een ander model, goedkoper of duurder maar ik wil best meer betalen dan, Maar Alternate weigert dat omdat zij niks kunnen vinden! Ik heb minimaal van de 52 weken in een jaar ruim 20 weken niet mijn NIEUWE laptop kunnen gebruiken. Dit is ronduit schandalig en afpersing van jullie klant! Nogmaals, ik snap niet dat als een klant 4-5 keer met het probleem komt, Alternate durft te zeggen dat er niks is en het product maar whipt zodat het niet meer aan te tonnen is...

Geplaatst: 08.12.2018

Ik had een processor besteld, dit was de verkeerde dus stuurde hem terug. Deze was vervolgens een klein beetje beschadigd, dus stuurde ze hem naar mijn terug. Deze heb ik nooit ontvangen en hun beweerde dat ze verkeerd artikel hadden verstuurd, namelijk een videokaart (deze heb ik echter nooit ontvangen). Toen hadden hun mij een ultimatum opgesteld en gezegd als ik de videokaart terugstuur dat ik de processor krijg. Helaas heb ik de videokaart nooit mogen ontvangen en de processor waarvoor ik betaald heb dus ook niet. Hiervoor wou ik dus een postonderzoek laten starten, maar vanwege gebrek aan tijd was ik volgens hun hier te laat mee. Dus kreeg ik een rekening van €309 euro van de videokaart die ik aan hun moest betalen omdat HUN HET VERKEERDE PRODUCT OPSTUREN. Echter heb ik nog altijd de videokaart niet ontvangen en moet hier wel voor betalen. Let allemaal goed op voordat u op deze site besteld, ze kunnen namelijk heel achterbaks zijn en je voor kosten laten opdraaien!

Geplaatst: 18.10.2018

Ik ben van mening dat dit bedrijf niet klantvriendelijk is en heel slecht om gaan met problemen die klanten ondervinden. Heb je na 7 jaar wachten en sparen eindelijk geld om een nieuwe gaming computer te kopen. Je zoekt een mooie uit bij Alternate.nl en krijgt alles netjes binnen. Je start de computer op en hij werkt goed voor 1 dag. De volgende dag gaat de computer na een keer opnieuw opstarten niet meer aan. Moederbord stuk. Bel je de klantenservice en willen ze het moederboard gaan terug sturen naar de fabrikant om te repareren en moet je meer dan 2 weken wachten totdat je weer een werkende computer hebt. Het is een dag out!!!! Repareren??? Ik heb de prijs betaald voor een nieuw moederboard! niet voor een refurbished gebruikt moederboard!!! Een fatsoenlijk bedrijf niet eens aarzelen om je direct een nieuw exemplaar toe te sturen, maar nee ze houden voet bij stug. Uiteindelijk naar de showroom gereden en na veel moeilijk doen mijzelf te moeten hebben beroepen op het recht om binnen 14 dagen van je koop af te zien konden ze er niet meer onderuit om het moederboard in te nemen en mij mijn geld terug te geven waarbij ik direct hetzelfde moederboard heb gekocht. Toch nog na veel pijn en moeite op dag 3 na aankoop een werkende computer. Nu na een paar maanden gaat weer het moederboard stuk na opnieuw opstarten. Weer dezelfde fout lampjes en weer geen computer meer. Weer de klantenservice gebeld en het verhaal uitgelegd dat dit al het tweede nieuwe moederboard is wat hetzelfde probleem heeft en ik absoluut geen vertrouwen meer in dit merk en type moederboard heb. Nu kwam de klantenservice met het verhaal dat ik het moederboard terug moest sturen en dat ze zouden kijken om het moederboard om te ruilen voor een ander merk gelijkwaardig moederboard. Dit gedaan en na een week wachten komen ze terug met het verhaal dat ze het moederboard eerst terug gaan sturen naar de fabricant en als de fabrikant toe gaat geven dat het een fout was in hun product en de fabrikant het product vergoed naar Alternate toe dat ze het dan pas gaan omruilen voor een ander merk moederboard. En als de fabrikant niet toegeeft dat het een fout in hun product is krijg ik het zelfde moederboard gerepareerd terug. zit ik na een paar maanden weer met het zelfde probleem en weer weken zonder computer!!!! volgende keer maar naar een ander bedrijf gaan met ons geld want dit bedrijf wil wel de lusten hebben maar niet de lasten ten kosten van ons de klant. Klant is geen koning hier!

Geplaatst: 09.03.2018

Processor, moederbord en geheugen besteld wat snel geleverd werd. Toen begon de ellende processor heeft nog issues met drivers, op diverse fora van AMD bekend probleem. Dus gebruik maken van het retourrecht...Vervolgens foto´s ontvangen met verbogen processorpin dus geen retourrecht meer aldus alternate. Bewijslast ligt bij mij natuurlijk geen foto´s gemaakt maar ik ga uitermate zorgvuldig om dit soort spullen en het is niet de eerste pc die ik in elkaar zet! Hun woord tegen die van mij en dus verlies je het altijd....175 euro weggegooid. Ze gaan nog even kijken of ze het moederbord en het geheugen wel retour nemen ! Waardeloos ! Het bestaat niet dat er op een processor bij het plaatsen of verwijderen slechts 1 pinnetje verbuigt in mijn lange ervaring nog nooit gezien! Zorg dan voor een oplossing maar dat doen ze niet !

Geplaatst: 02.03.2018

Slechte kwaliteit - slechte service : wij bestellen twee pc's bij alternate Nederland. pc nummer 1 : na twee weken start deze niet meer op ==> terugsturen naar alternate en 2 maanden zonder pc. Deze komt terug en geeft dan de melding CMOS batterij te vervangen. ik vraag een reserve pc of een creditnota omdat ik al 'uitkijk' naar het volgende defect, maar krijg enkel het bericht dat we de pc moeten retourneren... Maw mijn pc is al verouderd en ik heb hem nog niet kunnen gebruiken. pc nummer 2 : bij opstarten geeft hij de soms de melding dat hij de harddisk niet vindt.

Geplaatst: 06.10.2017

Ik heb een makeupspiegel besteld, waar bij de afmetingen 20x20 cm was vermeld. Toen ik hem eenmaal thuis kreeg, bleek het een hoogte van wel 50 cm te hebben! Aangezien ik hem mee op reis moet nemen, was hij daar niet geschikt voor. Wat echter vooraf niet duidelijk wordt aangegeven, is dat JE ZELF JE RETOURKOSTEN (a 6 euro) moet betalen. Dat is een dure ervaring voor het terugsturen van een artikel dat op voorhand door de verkoper zelf misleidend is omschreven op de website. (Het staat alleen in de kleine lettertjes van de algemene voorwaarden.) Mijn advies: koop bij een webwinkel waar je wel gratis kunt retourneren!

Geplaatst: 03.07.2017

Een heel stug bedrijf dat niet zo goed met zijn klanten om weet te gaan. Ik heb er een "zware/krachtige" en dus dure laptop gekocht voor zakelijk gebruik, eenmaal klaar met alle software installeren, op elkaar afstemmen en tweaken begon ik met het downloaden van de content die bij de software hoort (ik gebruik de laptop hoofdzakelijk voor video productie dus denk aan het binnenhalen van de stockmusic, aftereffects templates, stock beelden etc). Toen kwam ik er achter dat de netwerk adapter welke in de laptop zit erg onstabiel is en de verbinding tijdens grote downloads regelmatig weg valt. Voordat ik de schuld bij de laptop zocht dacht ik eerst nog even dat mijn router misschien kuren had dus vervolgens ook op andere lokaties getest helaas met hetzelfde resultaat. Omdat ik nog een simpele 2,4G USB netwerk adapter had liggen ben ik vervolgens daarmee gaan testen en de verbinding bleef daarmee wel stabiel. Toen ik Alternate belde werd mij verteld dat ik de laptop mocht retourneren en ik het geld zou terug krijgen, echter doordat ik al bijna 30 manuren in de laptop had zitten en het apparaat verder goed werkt zag ik deze mogelijkheid niet zitten, ik heb gevraagd of ze de harde schijven dan misschien wilde overzetten naar een andere laptop (precies hetzelfde model en type) dit was allemaal lastig. Toen ik vroeg hoelang het zou gaan duren als ik de laptop ter reparatie aanbood werd mij verteld dat dit minimaal enkele weken zou gaan duren, ook dit vond ik geen optie. Vervolgens bood ik aan om me een goede dualband USB netwerk adapter te geven en dan zou ik er vrede mee hebben dat de internet adapter kapot zou blijven, er werd verteld dat ik die adapter dan gewoon zelf moest gaan kopen, dit heb ik uiteindelijk ook gedaan bij een concurrerend bedrijf (Informatique) die wel weet hoe ze met klanten om moeten gaan. Ik heb geen goed woord over voor deze gang van zaken en ben erg teleurgesteld in Alternate.nl Ordernummer 255903197 / 26-06-2017

Geplaatst: 23.06.2016

oplichters zijn het .heb er een moederboard besteld en die bleek stuk te zijn,ze willen er niks van weten en werken totaal niet mee ,daarmee zit ik met een moederboard die stuk is en 220 euro armer,terwijl de wet anders is 14 dagen bedenk tijd en dan is de garantie er ook nog maar niks van dit alles,heb moederboard wel terug gestuurd maar zij sturen hem ook weer terug en toen had het moederboard in eens nog meer schade,het is echt een verscrikkelijk bedrijf, mensen moeten hier echt mee uit kijken,er zijn wel betere winkels die wel aan de regels houden en waar je echt garantie hebt zo als het hoort https://www.paradigit.nl

Geplaatst: 05.03.2016

Ik heb eeb computer bij deze waardeloze club gekocht Hij is nu voor de derde keer weg voor reparatie. Ik had hem bedrijfsmatig gekocht dus kan er niet mee werken Ben nu al maanden verder ik heb bij alternate een klacht op de mail gestuurd Je krijgt dan een automatische mail terug dat ze proberen de mail binnen 2 weken te beantwoorden. Dat zeg genoeg, geen zaken mee doen

Geplaatst: 22.07.2015

Ik ben bezig een nieuw computersysteem te bouwen. De onderdelen heb ik in eerste instantie besteld bij Afuture (die steeds netjes binnen één dag geleverd heeft). Helaas moest het moederbord terug voor RMA. Omdat die procedure een tijdje kan duren, en ik dit project nog graag binnen mijn vakantie wil afronden besloot ik om ondertussen alvast bij een andere aanbieder een nieuw exemplaar te bestellen. Omdat ik graag snel verder wilde met mijn project heb ik daarbij bewust gekeken naar een winkel die het bord op voorraad had én al de volgende dag kon leveren. Daarom heb ik op 17-07 om 15:25 het moederbord besteld bij Alternate. Op dat moment was mij niets bekend over stakingen bij PostNL. Dit stond bij Alternate ook nergens aangegeven. Ik had dus geen reden om aan te nemen dat Alternate niet de volgende dag zou kunnen leveren. En inderdaad, gedurende de zaterdag stond bij de Track & Trace informatie dat mijn pakket tussen 15:00 en 17:00 geleverd zou worden. Er is echter nooit een PostNL medewerker langsgekomen. Na zaterdag veranderde de informatie naar "Bezorgmoment nog niet beschikbaar", en dat is de afgelopen 4 dagen niet meer veranderd. Ik heb geen flauw idee of mijn moederbord überhaupt bezorgd zal worden, en zo ja wanneer. De staking bij PostNL is overigens al sinds maandag voorbij. Natuurlijk heb ik hierover contact gehad met de Alternate klantenservice. Alternate beweert echter dat ze het pakket op tijd bij PostNL aangeleverd hebben, en dat hun verantwoordelijkheid daarmee verder ophoudt. Daarbij gaan ze voorbij aan het feit dat ik met hen een overeenkomst heb gesloten om mijn moederbord de volgende dag te leveren. Als dit niet lukt omdat zij de levering hebben uitbesteed en PostNL er niet in slaagt om (op tijd) te leveren dan ontslaat dit hen niet van de verantwoordelijkheid/verplichting om mij alsnog zo snel als mogelijk mijn moederbord te leveren. Zeker als ze zo nadrukkelijk met levering op de volgende ag adverteren. Alternate is niet bereid om een oplossing te bieden, bijvoorbeeld door een ander exemplaar op te sturen (desnoods via een andere partij dan PostNL) of om op korte termijn mijn betaling terug te storten zodat ik opnieuw kan bestellen bij een winkel die wel in staat is om te leveren. Ondertussen volgen ze een strategie van pappen en nathouden ("PostNL gaat uw pakket maandag leveren.. nee dinsdag.. nee woensdag... nee uiterlijk eind deze week") en kan ik wachten tot ik een ons weeg. Toen ik vandaag een klantenservice medewerker sprak beweerde ze bovendien tussen neus en lippen door dat we de toezeggingen van PostNL met een korreltje zout moeten nemen, en dat ook een aantal zendingen die deze week zijn verstuurd te laat aankomen. Al die tijd staat met vrolijke letters op de Alternate site "Voor 22:00 besteld, morgen in huis". Ik begrijp niet hoe Alternate dit kan verantwoorden. Maar ik weet wel dat ik de volgende keer weer bij Afuture ga bestellen.

Geplaatst: 28.06.2015

Wij hebben hier een artikel teru g gebracht, je krijgt dan te horen dat het geld teruggestort wordt binnen enkele dagen. Ruim week later nog geen geld terug gestort Bij andere winkels krijg je gewoon direct je geld terug contant. Of binnen 2 dagen teru gestort Slecht geregeld bij alternate !!

Geplaatst: 14.05.2014

Op 7 april een computer bij Alternate besteld met behulp van de PC-Builder,alleen componenten besteld die op voorraad waren,helaas moet je dan nog tot donderdag 24 april wachten tot hij geleverd wordt. Weekend weg geweest en maandag 28 april de computer uitgepakt,software er opgezet,vga kaartje en extra harde schijf ingebouwd en alles werkt naar behoren tot op woensdag de computer er spontaan mee ophield. Waarschijnlijk de voeding kapot. Computer op donderdag 1 mei terug gestuurd en krijg dinsdag 6 mei telefoon van Alternate dat de voeding inderdaad stuk is maar dat deze niet meer voorradig is of ze er ook een gelijkwaardige voeding in mogen zetten.Ik ga hier mee akkoord en krijg te horen dat hij dan nog dezelfde middag (dinsdagmiddag)opgestuurd wordt. Vrijdag 9 mei maar eens gebeld waar de computer bleef, er bleek een misverstand te zijn want ze dachten dat ik de computer op zou komen halen?????. Ik woon op 150 km afstand en kan op dit moment geen auto rijden dus het lijkt me heel vreemd dat ik dat zou hebben afgesproken. Na excuses te hebben gemaakt werd mij beloofd dat de pc nog diezelfde dag verstuurd zou worden en op zaterdag zou worden bezorgd. Op zaterdag om twee uur bezorgd de pakketdienst inderdaad een pakje van Alternate waarin de lege doos van de nieuwe voeding blijkt te zitten. Weer gebeld en er blijkt dat er twee pakketjes zijn verzonden en dat de computer op dinsdag 13 mei bezorgd gaat worden. Niet dus,woensdag weer naaar Alternate gebeld en een track and trace nummer gekregen waaruit blijkt dat hij donderdag wordt verzonden.(ligt dus aan post-nl,die sturen een leeg doosje maar de computer niet) Ben je dus meer dan een maand verder heb je nog geen computer,niet echt handig met een eigen bedrijf, en dan vragen ze je bij Alternate ook nog om een review te schrijven .(bij deze dus) Conclusie: Ga voor dit soort dingen gewoon naar je plaatselijke dealer,dan kun je toch makkelijker iets regelen als er wat mis gaat.

Geplaatst: 11.03.2014

Waardeloze webshop! Voor ruim 5000 euro aan computerartikelen besteld. Vooraf betaald via Ideal. Levertijd zou 3-5 werkdagen zijn, daar hadden we het op uitgezocht. Na een week van stilte maar eens gebeld. De levertijd was plotseling 10 werkdagen, uiteindelijk hebben we drie weken mogen wachten! Bellen met de klantenservice wordt je ook niet blij van. Geen kundig personeel, je wordt afgebekt! Elke medewerker heeft een andere smoes. Onderdelen die uit Duitsland moeten komen....blablabla terwijl as we speak op de website staat dat de onderdelen direct leverbaar zijn. Terwijl ik gevraagd had op de hoogte gehouden te worden werd vandaag by suprise alles geleverd. Een pallet bestelling...wat als we niet thuis waren geweest? Het is nou niet iets wat je bij je buren afgeleverd wilt hebben. Geen mailtje, geen track and trace.... Belachelijk. En tot slot plakken ze overal stickertje van alternate op. Koop je een ubergeile kast, zit er een scheef geplakte sticker op! Stickertje eraf: beschadiging. Volgende keer gewoon weer naar 4launch!

Geplaatst: 26.02.2014

wat een waardeloze tent is dit zeg. wij hebben bij alternate een voor ons dure degelijke graef allessnijder gekocht. we kregen het apparaat al met een defect binnen wat opzich geen probleem is als het goed afgehandeld wordt. het defect bestond uit 1 kapot plastic (klein) onderdeel maar volgens alternate moest het hele apparaat waar we al 4 weken op hadden zitten wachten weer terug want het onderdeel kon niet los besteld worden bij de leverancier ( lijkt me stug want dit type apparaten hebben meestal een prima service) Dus na drie keer mailcontact met alternate en wijgering van onze kant om het gehele apparaat terug te sturen omdat het apparaat het verder prima doet heeft mijn man direct per mail contact opgenomen met graef in duitsland en wat blijkt. het bedrijf stuurt het onderdeel kosteloos naar ons toe. Dit was voor ons de eerste en laatste bestelling bij alternate en wat betrefd het feit dat ze pretenderen klantvriendelijk te zijn nou daar zou ik nog wel eens met ze over willen praten want als dit klantvriendelijk moet zijn dan is mijn naam haas.

Geplaatst: 10.01.2014

Hey! I'm from Amsterdam and I like to invest in the German economy! So I ordered at Alternate.DE But hey... you can order, you see the shipping costs, but after 2 days, we will tell you that we do not ship, good by, thanks for wasting your time on us! So; One start is too much. The ordering process; I searched for a dish washer. (Wish was in stock, deliver time 2 -3 days). I filled in all the personal details, shipping address, etc. Then Alternate shows the costs of shipping. And I click OK, I want to buy it. Because I need it NOW and the price is ' too good to be true'.! Then.... you will receive all kinds of mail 2 days later (!) about that they can not ship it to your country and that you did not ordered it. And that you will receive a (new) price quote. This is so f up ! They have wasted my precious time! So please, fill in all of your personal details, and we show you the shipping costs, BUT IN REAL WE DO NOT SHIP TO YOUR COUNTRY. (But.. but..but... you showed me, while ordering that you did) This does not matter, we do not.

Geplaatst: 08.12.2013

Ik heb inmiddels een aantal maanden geleden een Asus Zenbook gekocht en meteen tijdens de eerste keer opstarten een defect in het scherm geconstateerd. Ik heb de laptop direct terug gestuurd naar Alternate en gebeld of ze er aub 1 apart wilden leggen voor omruiling. Dit deden ze niet maar er waren er nog voldoende op voorraad. 2 dagen later weer Alternate gebeld en het was inderdaad een fabrieksfout (doa) maar helaas was de Zenbook niet meer op voorraad en niet meer leverbaar dus konden ze hem dus ook niet omruilen :-( toen ik aangaf daarvan te balen omdat ik speciaal nog had gebeld voor een reservering werdt er een beetje lacherig gedaan van " maar meneer als hij er niet meer is kan ik hem ook niet omruilen hehe" Aangezien de laptop uitverkocht was en dus niet omgeruild kon worden maar ik hem echt graag wou hebben, heb ik er op vertrouwd dat het defect netjes (als nieuw) zou worden hersteld. Deze eerste reparatie heeft ruim een maand geduurd en was uiteindelijk zeer slordig uitgevoerd.1 schroefje was niet goed is terug geplaatst en aan de achterkant zat een gleuf waar lijm uitliep. ook zat er een kier bij het scharnierpunt, en leek het alsof het scherm te makkelijk/soepel kon bewegen. Daarna is de laptop wederom opgehaald en opnieuw in elkaar gezet. ik kreeg de laptop ditmaal (incl. vette vingers en minder netjes ingepakt dan opgestuurd) terug. Inmiddels had ik de laptop al 2 keer opgestuurd voor reparatie en heb ik hem in 2,5 maand 1 week kunnen gebruiken. En helaas heb ik geconstateerd dat dit keer het scherm scheef op de laptop is gemonteerd. Ook lijkt de verlichting aan de rechterkant van de laptop minder fel dan de linkerkant van het toetsenbord. Ik heb besloten de laptop niet meer op te sturen omdat deze steeds afgeragder terug lijkt te komen en omruiling schijnbaar geen optie is. U zult begrijpen dat ik erg teleurgesteld ben in de geleverde service van zowel Alternate als Asus en het had ze gesierd als ze mij na al die maanden meer tegemoet waren gekomen. Jammer dat ik nu deze reactie moet achterlaten.

Veel gestelde vragen

Is Alternate betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van een winkel is een zeer persoonlijke smaak, de ene persoon is lyrisch over een shop, terwijl de ander er nooit meer iets wilt kopen. Voor Alternate zijn er 76 reviews achtergelaten en 15 stemmen. De shop krijgt een gemiddeld cijfer van 2.40 uit een totaal van 5.

In welke branches is Alternate operationeel

Alternate is actief in de Witgoed en Electronica branche.

Retourneren, opzeggen of annuleren bij Alternate

Lees op de website van Alternate hoe de shop omgaat met retouren en annuleringen/opzeggingen. Wij houden dat niet bij. Als er niets in de reviews over wordt geschreven, zijn er weinig klachten te melden over het retour sturen, opzeggen en/of annuleren bij Alternate.

Ik heb de ervaringen doorgenomen, kan ik mijn aankoop doen?

Hou er rekening mee dat de meeste mensen eerder geneigd zijn om een slechte ervaring op te schrijven dan een goede ervaring. Als Alternate weining ervaringen heeft, kan het ook betekenen dat weinig mensen een slechte ervaring hebben. Let er wel op dat Alternate sinds 03-09-2019 is opgenomen. Heb je geen positieve indruk, zoek dan verder naar een shop binnen de Witgoed en Electronica branche.

Volgende
Ga naar website

Alternate

Alternate.nl is een webshop met computer hardware en software. Alternate is in 1992 in Duitsland gestart met de verkoop van hardware per postorder en is inmiddels in vele landen actief. Alternate.nl staat naar eigen zeggen voor 'voordelig, snel en betrouwbaar'.

Alternatieve shops voor Alternate

Niet helemaal tevreden? Deze winkels zijn een mogelijk alternatief voor Alternate.

Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring
Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring
Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring
Nog geen ervaringen Plaats 1e ervaring